Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την υλοποίηση του προγράμματος HOPE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής επαγγελματιών υγείας «ΗΟΡΕ» (https://hope.be/hope-exchange-programme), φορέας υλοποίησης του οποίου αποτελεί τα τελευταία χρόνια το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο». Το πρόγραμμα διεξήχθη από τις 13 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2024, εστιάζοντας σε ένα άκρως επίκαιρο ζήτημα για τον τομέα της υγείας με τίτλο «Keeping our health workforce». Βασικός στόχος του είναι κυρίως «..να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να παράσχει κατάρτιση και εμπειρία στους νοσοκομειακούς και επαγγελματίες υγείας σε αυτό το ευρωπαϊκό πλαίσιο..».

Στο Νοσοκομείο μας φιλοξενήθηκαν μία επαγγελματίας υγείας με ειδικότητα Radiology Nursing Supervisor από την Ισπανία και ένας επαγγελματίας υγείας ειδικότητας Quality manager in Pharmacy Department από την Πορτογαλία, οι οποίοι παρακολούθησαν σχετικές παρουσιάσεις για τη λειτουργία του συστήματος υγείας, συναντήθηκαν με φορείς και στελέχη σε δομές σε όλη την 7η Υ.ΠΕ. και την Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώθηκαν για καινοτόμα συστήματα που εφαρμόζονται ενώ αποκόμισαν μια ευρεία προσέγγιση πρακτικών και κινήτρων που εφαρμόζονται, προωθούνται ή σχεδιάζονται με αφορμή το σημαντικό ποσοστό εκροών ανθρώπινου δυναμικού από το σύστημα υγείας.

Παράλληλα αναγνωρίζοντας τη σημασία του προγράμματος, δύο επαγγελματίες υγείας από το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο», μία Διοικητική Υπάλληλος και μία Νοσηλεύτρια έγιναν αποδεκτοί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Υγείας και συμμετείχαν αντιστοίχως στη διεξαγωγή του, φιλοξενούμενοι από την Πορτογαλία και την Φινλανδία.

Μετά το πέρας του εν λόγω προγράμματος, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και τις ενδιαφέρουσες πρακτικές που ξεχώρισαν κατά την επίσκεψή τους στις χώρες υποδοχής, στο ειδικό διεπιστημονικό συνέδριο «Ηope Agora 2024» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με την ελληνική συμμετοχή να αποσπά καλές κριτικές και σχόλια.

Η συμβολή των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας και κυρίως του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Γραφείου Ποιότητας, του Τμήματος Πληροφορικής, του Τμήματος Επιστασίας, του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, του Μαιευτικού-Γυναικολογικού και Ογκολογικού Τμήματος ήταν και φέτος καθοριστική και η Διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό τους που ανταποκρίθηκαν με προθυμία και επαγγελματισμό την υλοποίηση του HOPE, στηρίζοντας την διεύρυνση αντιλήψεων.

Άξια μνείας αποτελεί η ουσιαστική στήριξη του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Φουκαράκη Εμμανουήλ, της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Σπινθούρη Μαρίας, του Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Καμπουράκη Ιωάννη και της Υποδιευθύντριας Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Σμυρνάκη Μαρίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την συνεργασία τους απευθύνονται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 7ης Υ.ΠΕ. και συγκεκριμένα την κ. Μαγκαναράκη Αιμιλία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Κτενιαδάκη Στέλιο, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Πρινάρη Αγγελική και την Προϊσταμένη Τμήματος Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης κ. Πετροδασκαλάκη Μαρία.
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και τον κ. Κατεχάκη Δημήτριο, την Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Πιτσούλη Γεώργιο και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Παπαδάκη Αντώνιο.

Επίσης, στη Διοίκηση του Γ.Ν. Χανίων και στην Διευθύντρια Φαρμακευτικού Τμήματος κ. Ρηνάκη, τη Διεύθυνση και στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, στην 1η ΤΟΜΥ Ηρακλείου και στον Συντονιστή Ιατρό της κ. Βαρθάλη Διονύση, στο GENESIS Crete και συγκεκριμένα στον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Μπατάκη Δημήτρη, στον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Νοσηλευτικής, στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Πατριανάκο Αλέξανδρο, στον Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε. και στην Διευθύντρια Έρευνας και Εκπαίδευσης κ. Παναγιωτοπούλου Καλλιόπη και στην κ. Σίσκου Όλγα, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τέλος, για την οργάνωση και τον συντονισμό του προγράμματος τους ευχαριστούμε τον Εθνικό Συντονιστή του HOPE κ. Τσιμόπουλο Γεώργιο, την Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τζορμπατζάκη Μαρία, την Τομεάρχη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Σκανδαλάκη Νεκταρία, την Διοικητική Υπάλληλο Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Κουρλετάκη Ζαχαρένια, την Υπεύθυνη Τμήματος Φυσικοθεραπείας κ. Παντουβάκη Άννα, τον Επιμελητή Β’ Μαιευτικής-Γυναικολογίας κ. Ματαλλιωτάκη Μιχαήλ και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μ.Ε.Θ. κ. Μελισσοπούλου Αναστασία.

Η Διοίκηση ως αρωγός της συνεχούς εξέλιξης του έργου του Νοσοκομείου σε κάθε επίπεδο, της εξωστρέφειας και της διεπιστημονικής συνεργασίας, αναγνωρίζει τη συλλογικότητα αυτού του εγχειρήματος που κάθε χρόνο, αποδεικνύεται πολλαπλώς ωφέλιμο για τα στελέχη του.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο»

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com